PËRMET – PETRAN – LIPIVAN – QAFA E MURRIZIT – ÇARSHOVË

Limassol, Cyprus

PËRMET – PETRAN – LIPIVAN – QAFA E MURRIZIT – ÇARSHOVË

per person

Vëndet për tu vizituar
• Lugina e Vjosës
• Zona e Shqerisë

 

Karakteristikat e shtegut
• Gjatësia: 47 km
• Disniveli: 1.500 m
• Lartësia: 1.285 m
• Kohëzgjatja: ditë e plotë
• Periudha: Maj – Tetor
• Liveli: i vështirë

 

Përshkrimi

Ky udhëtim i gjatë një ditor është një eksperiencë plot emocion dhe adrenalinë. Nga qyteti i Përmetit ju do pedaloni në rrugën me asfalt për disa kilometra, përpara se të filloni një ngjitje të vështirë në një rrugë rurale për makina 4×4. Pjesën më të madhe në ngjitje duhet të pedaloni fort, por medojmë se përvoja e përgjithshme e shtegut është më se e vlefshme. Në pikën më të lartë të udhëtimit do të hasni kullota për bagëtinë, pamje fantastike të luginës dhe natyrën e egër përpara se të filloni një zbritje të gjatë dhe argëtuese që ju çon në Çarshovë. Përveç një përgatitje të mirë fizike, ky udhëtim kërkon vullnet dhe aftësi për ti dhënë biçikletës tuaj për një kohë të gjatë në ngjitje dhe përveç kësaj, ju duhet të tregoheni të kujdesshëm në disa segmente të rrugës në zbritje të cilat mund të jenë me baltë apo afër rrëpirave të larta. Duhet të kini parasysh se ky është një udhëtim njëdrejtimësh dhe nëse doni të ktheheni në Përmet për të kaluar natën (që është e mundshme), ju duhet të rezervoni një mjet, apo të bëni autostop ose të merrni autobusin (i cili është i mundur deri në pasdite vonë) por, nëse keni kohë të mjaftueshme dhe keni një përgatitje shumë të mirë fizike, ju mund të pedaloni për 25 km shtesë në rrugën me asfalt deri në qytetin e Përmetit. Pas Petranit (fshati ku largoheni nga asfalti) dhe deri në Çarshovë nuk ka ujë dhe ushqim. Merrni ushqim dhe ujë të mjaftueshëm me vete, sidomos ujë.

  • Destination
  • Departure
    Lugina e Vjosës / Zona e Shqerisë
1
Përshkrimi
Ky udhëtim i gjatë një ditor është një eksperiencë plot emocion dhe adrenalinë. Nga qyteti i Përmetit ju do pedaloni në rrugën me asfalt për disa kilometra, përpara se të  filloni një ngjitje të vështirë në një rrugë rurale për makina 4x4. Pjesën më të madhe në ngjitje duhet të pedaloni fort, por medojmë se përvoja e përgjithshme e shtegut është më se e vlefshme. Në pikën më të lartë të udhëtimit do të hasni kullota për bagëtinë, pamje fantastike të luginës dhe natyrën e egër përpara se të filloni një zbritje të gjatë dhe argëtuese që ju çon në Çarshovë. Përveç një përgatitje të mirë fizike, ky udhëtim kërkon vullnet dhe aftësi për ti dhënë biçikletës tuaj për një kohë të gjatë në ngjitje dhe përveç kësaj, ju duhet të tregoheni të kujdesshëm në disa segmente të rrugës në zbritje të cilat mund të jenë me baltë apo afër rrëpirave të larta. Duhet të kini parasysh se ky është një udhëtim njëdrejtimësh dhe nëse doni të ktheheni në Përmet për të kaluar natën (që është e mundshme), ju duhet të rezervoni një mjet, apo të bëni autostop ose të merrni autobusin (i cili është i mundur deri në pasdite vonë) por, nëse keni kohë të mjaftueshme dhe keni një përgatitje shumë të mirë fizike, ju mund të pedaloni për 25 km shtesë në rrugën me asfalt deri në qytetin e Përmetit. Pas Petranit (fshati ku largoheni nga asfalti) dhe deri në Çarshovë nuk ka  ujë dhe ushqim. Merrni ushqim dhe ujë të mjaftueshëm me vete, sidomos ujë.

TOUR LOCATION

Permet

Vëndet për tu vizituar • Lugina e Vjosës • Zona e Shqerisë   Karakteristikat e shtegut • Gjatësia: 47 km • Disniveli: 1.500 m • Lartësia: 1.285 m • Kohëzgjatja: ditë e plotë • Periudha: Maj - Tetor • Liveli: i vështirë